Kérdések és válaszok

Kérdések és válaszok

Mi a fejbőr mikropigmentáció?


A fejbor mikropigmentácioja (SMP, a SCALP TATTOO, a HAIR TATTOO) egy olyan tetoválási forma, amikor apró mikro szúrásokkal juttatjuk be az organikus pigmented a bőr legfelső részébe. Több színárnyalatban imitálja a leborotvált fejbőrt sok hajhagymával.
Fájdalmas a fejbor mikropigmentácioja?


Minél idősebb a tetovált egyén, annál kevésbé érzékeny a bőre. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy 50 éves kliens, szinte semmit sem érez, míg egy fiatal (20 éves) kliens úgy érzi a folyamat során, mintha tollakkal szurkodnák a bőrét. Teljesen individuális tehát hogy ki hogyan érzékeli a fájdalmat.
Milyen nagy részét lehet a fejbőrnek tetoválni?


Az egész fej is.
Mennyi hajhagymát lehet betetoválni?


Annyit, amennyire csak szükség van.
A tetoválás természetesen hat?


Két mikropigmentácio típust különböztetünk meg. 1. Azoknál az egyéneknél, akiknek hosszabb hajuk van ( 5cm), amely során optikailag besűrítik a hajat. Ezt a típust mi nem tetováljuk. 2.hogy a végeredmény a lehető legtermészetesebb legyen, a fejbőrt legjobb leborotválni, illetve rövidre 1-3mm-esre vágni a hajat.
Mennyibe kerül ez a fajta tetoválás?


A mikropigmentácio ára attól függ, mekkora területet tetoválunk. Nézze meg árlistankat! Az árak individuálisan alakíthatóak a személyes találkozón. Az árak 2-3 procedúrát tartalmaznak, amelyekre szükség van a természetes hatás eléréséhez. Utó tetoválás évekkel később, un. TOUCH UP/TOP UP következő árban van. Nézze meg árlistánkat!
Milyen árnyalatúak a tetovált hajhagymák?


Jelenleg 30 árnyalatból tudjuk önnek kiválasztani a megfelelőt.
Milyen hosszú ideig tart ki a tetoválás?


A végeredmény teljesen individuális, de legalább 6 hónapig de akár 3-4 évig is kitart. Aztán fokozatosan kikopik es természetes hatású lesz. A tartóssága a bőr típustól is függ, valamint attól mennyit tartózkodik a kliens a közvetlen napon és hogy apolja fejbőrét.
Használnak fájdalomcsillapítót?


Nem használunk fájdalomcsillapítót, mivel csak a bor legfelső rétege tetoválódik, és inkább csak kellemetlen érzésről beszélhetünk, mint sem fájdalomról.
Maradnak hegek a tetoválás után?


A hegek nem tipikusak a mikropigmentáció után, mivel szinte nem is vérzik abőr.
Viselhetek sapkát a beavatkozás után?


Közvetlenül utána, kb. 48 órát nem ajánlott, de utána már igen.
Kinek nem ajánlott ez a fajta beavatkozás?


Ez a fajta tetoválás nem ajánlott azoknak, akiknek bármilyen kontraindikációja van (tehát abszolút nem tetoválhatóaik), es azoknak akik a fejcsúcsukon teljesen kopaszok de hatul hosszú hajat szeretnének hordani.
Milyen hosszú a beavatkozás folyamata?


A legelső beavatkozás 3-4 óra hosszan tart a tetovált területtől függően. A második körülbelül hasonló hosszan tart majd. A harmadik beavatkozás mar nem is mindig szükséges. A kliens maga eldöntheti 3 hónapon belül, hogy abszolválja-e a 3.beavatkozast, amely mar kicsivel rövidebb ideig tart.
Kinek ajánlott ez a fajta tetoválás?


A fejbőr hajhagymáinak mikropigmentácioja valamint az esztétikai hatásának köszönhetően, egyre több kliens szeretné ezt a szolgáltatást igénybe venni. Főleg:

-kopasz emberek,

-részlegesen kopaszodó emberek kemoterápia kezelés után (minimum 6 hónappal a kezelés után),

-rossz haj átültetés korrekciója FUE=nagy lyukak

-alopécio
Lekell a fejbőrt borotválni a beavatkozás elött?


A beavatkozás elött nem szükséges leborotválni a fejet, inkább csak rövidre nyírni (1-3mm). Ez segítségünkre lesz a megfelelő színárnyalat kiválasztásához.
Arcot is lehet tetoválni? Szakállat imitálni?


Igen, bizonyos esetekben szakállat is lehet ezzel a módszerrel sűríteni.
Milyen hosszan tart a felépülés?


Mivel ez nem betegség kezelésé, nem is beszélhetünk felépülésről, elég ha a gyógyulást megvárjuk. Minden kliens pontos utasítást kap tőlünk a beavatkozás utánra. 72 órán át kisebb pirosodással kell csak számolni.
Milyenek a tetovalas eredményei?


Nagyon jok az eredmények. Klienseink elégedettek és büszkék döntésükre. Az új tetoválás önbizalmat ad nekik és fiatalabbá teszi őket.
Mit nem lehet csinálni közvetlenül a beavatkozás után?


Kerülni kell az intenzív sportot, szaunázást, klóros vízben való úszást és poros környezetet kb. 7 napig. Ezután viszont már élheti a mindennapi életét ahogy eddig. Minden kliens kap tolunk egy listát utasításokkal, hogy mit kell kerülni és milyen bőrápolást ajánlott betartani.