top of page
Search
  • Writer's pictureBoris & Marek

Základné poznatky o mikropigmentácii

Hair tattoo (alebo tetovanie vlasov či vlasových folikúl), tiež môžete poznať pod názvom mikropigmentácia pokožky hlavy, je u nás novou vývojovou procedúrou pre mužov trpiacich vypadávaním vlasov.


photo internet


Namiesto toho, aby ste bojovali s plešatosťou požívaním rôznych liekov alebo nebodaj rozmýšľali nad drahou transplantáciou vlasov, sme sa rozhodli priniesť praktickejšie riešenie – tetovanie „vlasov“.Asi sa pohrávate s myšlienkou, že tetovanie vlasov je dosť bláznivý „výmysel“ a nedokážete si to ani predstaviť na plešatej hlave. Nuž ale ide o praktiku, ktorá vo svete funguje už veľa rokov a prináša so sebou hlavne cenovo dostupné riešenie vášho problému, ktorý môže „nahradiť“ rednúce vlasy, napraviť plešaté miesta a vo všeobecnosti ponúknuť vzhľad plných a hustejších vlasov.Nižšie vám napíšeme základné informácie, ktoré potrebujete vedieť o mikropigmentácii hlavy, vrátane toho, čo to vôbec je a koľko to stojí!

Čo teda je mikropigmentácia pokožky hlavy?Mikropigmentácia pokožky hlavy (SMP – ScalpMicroPigmentation) je vlastne zákrok, pri ktorom sa používajú mikro ihly, ktorými sa následne pigment vpichuje do pokožky. SMP je v podstate vytetovanie niekoľko tisíc drobných bodiek na hlave priamo medzi vlasovými folikulmi.Keďže sa pigment aplikuje na úplný povrch pokožky hlavy, tetovanie vlasov sa tak v konečnom dôsledku podobá prirodzenému vzhľadu reálnych korienkov vlasov na oholenej hlave. Môžeme tiež povedať, že tetovanie vlasov je vytvorenie ilúzie oholenej hlavy. Konečný výsledok však odstráni už spomínané plešaté miesta, a pri alopécii vyplní chýbajúce vlasy.

Koľko takáto procedúra trvá?

Mikropigmentácia vlasov zvyčajne vyžaduje dve až tri sedenia, z ktorých každé trvá 2 až 4 hodiny. Procedúry sa vykonávajú s približne týždňovým odstupom. Vzhľad oholenej hlavy trvá približne 2-5 rokov (záleží od osobnej starostlivosti a ochrany), po tomto období môžete prísť na tzv. touch-up/top up, resp. „doťuknutie“ alebo obnovenie (doplnenie) procedúry.

Koľko stojí mikropigmentácia pokožky hlavy?

Samotné náklady na mikropigmentáciu závisia od mnohých rôznych faktorov, napríklad od miesta, kde podstúpite samotnú procedúru, od typu kliniky, ktorú si vyberiete, od množstva tetovanej plochy a pod.Vo svete sa ceny pohybujú pri základnom tetovaní (čiže prekrytie lysín) od približne 1.500-2.000 libier. Plné prekrytie však bežne stojí medzi 2.400 a 4.800 libier. K tomu všetkému si je potrebné myslieť aj na ďalšie náklady ako letenky na všetky procedúry, transfery z letiska/späť, ubytovanie, strava,...My samozrejme prichádzame s inou cenovou stratégiou, ktorú však vždy prekonzultujeme s klientom osobne.

Je mikropigmentácia bolestivá?

Väčšina mužov pociťuje iba mierne nepríjemné pocity v priebehu procedúry mikropigmentácie, záleží to tiež od vášho prahu bolesti a od skúseností a odbornosti tetéra.Navyše, niektoré oblasti pokožky hlavy môžu byť citlivejšie, avšak v priebehu samotnej procedúry sa mierna „bolesť“ stáva tolerantnejšou. Nenašli ste odpoveď na svoju otázku, kliknite si na FAQ's , kde odpovedáme na najčastejšie otázky. Ak ani tam nenájdete to čo hľadáte, neváhajte nám prosím napísať.

Tešíme sa na stretnutie s Vami :)

Boris a Marek - SCALP TATTOO STUDIO

442 views

Recent Posts

See All
bottom of page