top of page
Search
  • Writer's pictureBoris & Marek

Môj príbeh - Boris

Scalp tattoo (alebo tetovanie vlasov či vlasových folikúl), tiež môžete poznať pod názvom mikropigmentácia pokožky hlavy, je u nás novou vývojovou procedúrou pre mužov trpiacich vypadávaním vlasov.


Toto je môj príbeh - Boris, CEO a Tattoo Artist SCALP TATTOO STUDIO Slovakia


micropigmentation
before and after SMP

photo internet


Čo si pamätám, tak už ako dieťa som dokázal tráviť neskutočne dlhý čas v kúpeľni pri zrkadle a skúšať možné aj nemožné na mojich vlasoch.

Trvalo to až do puberty, neobišli ma skoro všetky farby na vlasy, veď život je zmena. Dokonca na moje vždy rovné a jemné vlasy som neraz skúsil aj trvalú :D

Áno je to vtipné teraz a bolo to aj vtedy.


Redšie a jemné vlasy som zdedil a nejako som sa s tým aj zmieril po 20tke, že sa mi robia kúty.

Bolo to všad stále horšie a už to neboli len kúty ale posúvala sa vyššie aj vlasová línia.


Potom však prišiel zlom. Po jednej liečebe celkom silnými liekmi sa mi vlasy za pár mesiacov preriedili úplne. Vždy som mal rád šiltovky a vtedy sa stali mojou denno dennou súčasťou. Nedával som si ju dolu na verejnosti už vôbec.

Nebol som vôbec stotožnený so svojim výzorom.

Prišli stavy úzkosti, spojené so stavmi, keď som si vravel, veď sú to len vlasy.

Ale nedalo mi to a hľadal možnosti. Vodičky, špeciálne šampóny, či iné chemické produkty nemali šancu.


Neváhal som a bol som sa informovať na možnosť transplantácie.

Keďže by však hustota vlasov vôbec nebola taká ani po tomto zákroku ako som si predstavoval. Keďže by nebola žiadna istota, že sa "nové" vlasy uchytia. Kedže by som musel brať ďaľšie lieky aby mi umelo udržali korienky v pokožke, ale ja som nechcel ďašiu liečbu, z inej mi totiž vlasy vypadali. Tak som hľadal ďalej.

Je viac možností. Napr.

Hair replacement

Dosť som sa zamýšlal, či toto nieje niečo pre mňa. Je to tupé, či príčesok, Ten sa dá spraviť na mieru, hodnota je však cez 2000 eur a nejaký ten mesiac to potrvá kým ho obdržíte. Následne však musíte každý mesiac navštíviť špecialistu, ktorý sa tomu venuje, hlavu oholí, očistí, odmastí a vaša vlasy ostrihá tak, aby sa zladili s príčeskom. Ten následne nalepí. Táto služby však mesačne vyjde okolo 700eur. Najbližšieho odborníka, ktorého práca sa mi páčila a robil to podľa mojich predstáv. Teda čo najprirodzenejšie som našiel v Nemecku a vo Veľkej Británii. A toto bola pre mňa bodka za rozmýšľaním o tejto možnosti. Letenky, ubytovanie,....


Scalp tattoo - SMP - Micropigmentation

Toto bola pre mňa ďalšia možnosť je táto. Dlho som nad ňou rozmýšlal. Asi 2 roky, kým som sa odhodlal, objednal a šiel do UK. Teraz ľutujem, že som do toho nešiel skôr. Táto technika ma zaujala, mám vytetované korienky vlasov a v podstate si tu ľudia čo ma aj poznali vôbec neuvedomili, nevšimli. Cítim sa lepšie, komfortnejšie a aj mladšie.

A tento pocit stojí zato.


Pre toto sme sa rozhodli ako SCALP TATTOO STUDIO priniesť rovnako kvalitnú, aj keď nie jednoduchú a časovo náročnú, službu na Slovensko a pomôcť nájsť sebavedomie aj mužom u nás.

I keď neide o najlacnejšiu techniku, stojí to za tú kvalitu. Oproti zahraničiu sme cenu ponížili aby bola táto procedúra dostupnejšia a nemuseli ste sa zaoberať ešťe výdavkami navyše ako cestovné či ubytovanie (v pornovnaní so zahraničím).


Tešíme sa na stretnutie s Vami :)

Boris a Marek - SCALP TATTOO STUDIO

988 views

Recent Posts

See All
bottom of page