top of page
Search
  • Writer's pictureBoris & Marek

Holiť hlavu, či strihať?

Pre niekoho je holenie otrava. Ak si však zvyknete na to, pre vás najjednoduchšie riešenie, tak vám stačia dve minútky večer každé dva-tri dni. A to naozaj nieje veľa.


Mikropigmentáciou sa snažíme dostiahnuť efekt oholenej hlavy plnej vlasových korienkov. A teda dojmu, že hlava je zarastená. Ale vlasy to nie su, takže o pokožku sa staráte inak ako predtým.


Šampón by mohol byť odteraz pre vás minulosťou. Jeho úlohou je očistiť vlasy a pokožku hlavy prevažne od nečistôt a mazu. Avšak jeho zložky môžu pokožku presušovať a vďaka tomu sa môže zdať hlava naopak mastnejšia. Pokožka si totiž začne dopľňať to čo jej chýba a to je hydratácia.


Preto radšej použite tekuté mydlo, či sprchovací gél aj na umývanie hlavy po mikropigmentácii. Odporúčam jemné, detské, ktoré nebudú pokožku zbyťočne iritovať.


Po umytí použite krém, alebo pri mastnejšej pokožke hlavy fluid, emulziu - teda niečo čo má ľahšiu konzistenciu - viac tu Nepoužívajte určite vodu či balzam po holení.


Poďme však teraz k tomu ako je to najlepšie s holením hlavy.


Mikropigmentácia sa bude časom meniť (blednúť), a teda nieje možné ju spraviť tak, aby každý jeden deň pôsobila v spojení s vašmi vlasmi rovnako.


K čo najlepšiemu výsledku sa dopracujete teda starostlivosťou ako aj holením či strihaním hlavy.


  1. holenie žiletkou

Keď bude klasické holenie vaše rozhodnutie tým pravým pre vás, tak buďte opatrní. Ľahko si hlavu môžete porezať a tým aj odstrániť najvrchnejšiu čast pokožky v ktorej sa práve pigment nachádza. Je dobré nájsť žiletku, ktorou sa vám proste bude hlava ľahšie holiť bez rizika poranenia. Osobne som ich vyskúšal viac, a tie čo mi sedeli na holenie tváre mi žiaľ na hlavu nevyhovovali. Tá čo mi sadla najviac nakoniec ani nieje pánska žiletka, ale dámska (Venus). Je aj vo verzii na citlivú pokožku. Hlavu si holím väčšinou nasucho, každý druhý až tretí deň. Pre mňa je toto maximálny počet dní koľko vydržím a efekt korienkov v spojení s mikropigmentáciu je prirodzený. U niekoho to môže byť menej a u niekoho viac dní. Ak ste zástancom mokrého holenia, tak vynechajte penu na holenie. Tá obsahuje alkohol, čo na tvári môže byť skvelé. Ale pokožka je tam iná. Na hlave môže presušiť, či vplývať na pigment. Ako alternatívu odporúčam alebo použiť penu, či pastu na holenie prirodného charakteru, alebo iba napeniť pred holením na mokrej hlave tekuté mydlo, či sprchový gél.


2. holenie holiacim strojčekom


Toto je asi najlepšia voľba a možnosť ak sa neradi holíte. Strojček na holenie hlavy sa vo väčšime prípadov dá použiť na sucho aj na mokro. Záleží od výrobcu. V tomto prípade je holenie vhodné asi každý druhý deň (pri dlhšej dľžke vlasov neodporúčam, aby vlasy netrhal). Stále budete na hlave cítiť korienky vlasov, na rozdiel od oholenia žiletkou. Aj to veľmi rýchle, stačí si len zvyknúť.


Na trhu je veľa dobrých strojčekov. Niekomu vyhovujú planžetové strojčeky.

Tieto strojčeky sú dobré, je veľa kvalitných aj v našich eshopoch. Po určitej dobe musíte vymeniť hlavicu, proste sa planžety otupia. To ale pri každom strojčeku. Takže pri kúpe hľadajte eshop, kde majú aj náhradnú hlavicu. Pre mňa je jediná nevýhoda, že sa neprispôsobia až tak tvaru hlavy pri používaní.


A toto je náš favorit. Konkrétne tento je REMINGTON XR1500. Má 5 holiacich čepelí, ktoré sa veľmi dobre prispôsobia holeniu hlavy. Minútka-dve a je to. Praktický, pohodlný, na suché aj mokré holenie. Vydrží po nabití až 50 minút, takže nemusíte nabíjať tak často. Jediná nevýhoda je, že je skoro stále vypredaný. Takže ak ho objavíte, neváhajte a zakúpte si ho. Dobrá cena a skvelá kvalita. V čase písania tohto článku je práve k dispozícii tu v eshope

Je viac značiek, ktoré ponúkajú tieto typy strojčekov. Niektoré majú 3, iné 4 či 5 čepelí. Čím ich je viac, tým môže byť holenie rýchlejšie, jednoduchšie. Hľadajte skôr také čo sú dostupné u nás, lebo vďaka doprave a clu sa vám niektoré zo zahraničia výraznie predražia.


Jeden z takých viac propagovaných, ale aj drahšich verzií je SKULLshaver, momentálne dostupný aj pre EU. Ich strojčeky sú praktické vzhľadom na veľkosť a uchopenie.


Na českom eshope www.probeardstore.cz som našiel takýto multifunkčný strojček, ktorý by mali mať k dispozícii od 02/2022 - a majú aj náhradné hlavice


3. srihanie vlasovým strojčekom

Ak budete presvedčení, že ani holenie žiletkou a ani holiacim strojčekom nie sú pre vás to pravé, tak máte aj túto možnosť. Klasické vlasové strojčeky a strojčeky na fúzy a bradu. Pri tomto strojčeku bez nástavca nasucho ostriháte celú hlavu. Podľa mňa je táto možnosť najvhodnejšia ak máate vlasy svetlejšie a teda pri ich raste opticky tak nezahustia plochu mikropigmentácie. Pri tmavších vlasoch to proste nebude ono. Aby bol efekt najlepší, tak ideálne strihať každý deň, resp. každý druhý, v závislosti od toho ako rýchlo vám rastú vlasy.


Snáď sme aspoň trocha pomohli a poradili.


Tešíme sa na stretnutie s Vami :)

Boris a Marek - SCALP TATTOO STUDIO

846 views

Recent Posts

See All
bottom of page