top of page
Search
  • Writer's pictureBoris & Marek

POKAZENÉ SMP - mikropigmentácia vlasovej pokožky

Mikropigmentácia pokožky hlavy patrí ešte stále medzi novšie služby hlavne v našich končinách (vo svete vznikla okolo roku 2006).


Naša spoločnosť SCALP TATTOO STUDIO vznikla už v roku 2017 a mali sme tú česť pomôcť už mnohím spokojným klientom na Slovensku, ale klientov máme aj z Českej republiky, Maďarska, Rakúska, Veľkej Británie, Španielska, Portugalska, Švajčiarska, Francúzska..., ktorým sme vytvorili prirodzené, realistické výsledky.

Keď sme otvorili našu prevádzku poskytujúcu SMP, vo svete ich už existovalo pomerne veľa, u nás na Slovensku bolo len zopár ľudí, ktorí už túto službu poskytovali, skôr však išlo o hair tattoo rollerom (žiaľ bez prirodzeného výsledku). Ale ako v každom novom odvetví, keď vo svete objaví zaujímavá novinka, vzniknú nové spoločnosti, niektoré sú dobré a žiaľ niektoré menej.


Mikropigmentáciu pokožky hlavy by mali vykonávať iba vysoko vyškolení odborníci!

Vykonávať mikropigmentáciu pokožky hlavy znie celkom jednoducho: „však mi urobte bodky, nevidím v tom problém...to dokáže urobiť každý“- toto si vraví mnoho klientov, ktorí si riadne nepreštudujú o čom to celé je :( ...alebo hovoria, “však toto mi urobí lacnejšie aj môj “tetovač”...

Realita je však odlišná, SMP je zložitejšia procedúra, s dôrazom na zručnosť a precíznosť získanú praxou. Hoci sa podobá klasickému tetovaniu, pretože zahŕňa vkladanie pigmentu do kože ihlou, avšak technika, ihly, pigment a prístroj, sú úplne odlišné.


Naše práce (viac v galérii):






Ako vidíte na fotkách našej spoločnosti SCALP TATTOO STUDIO, konečné výsledky sú rovnomerné, hustota a farba sa zhodujú a dokonale splynú so zvyšnými vlasmi a vlasové línie majú prirodzene jemný vzhľad.











Tieto zábery našich prác boli zhotovené krátko po ošetrení, takže bodky budú po úplnom ustálení ešte menšie a budú vyzerať prirodzenejšie.

Opticky bude mikropigmentácia logicky po zahojení pokožky vždy svetlejšia.








SCALP TATTOO STUDIO A OPRAVA POKAZENÝCH SMP

Klienti na fotkách nižšie k nám prišli po tom, čo mali zbabranú “BOTCHED” mikropigmentáciu pokožky hlavy u niekoho iného. Áno, buď tú prácu vykonal klasický tatér, neskúsená kozmetička, PMU artist/ka,...

Ako sme už aj na našom facebooku aj na Instagrame spomenuli, našťastie týchto zopár “prípadov” sme dokázali ešte zachrániť. Žiaľ, na konzultáciu však prišlo veľa iných klientov, ktorí však výsledky mali tak dokazené, že tam už iná možnosť nebola, iba ich poslať na odstránenie laserom :(

Druhé žiaľ je, že ani odstránenie laserom vám nedá istotu, 100% pomoci. Je to dlhý a bolestivý proces na viac sedení v priebehu cca roka, niekedy dlhšie.




Pokazené výsledky boli buď s obrovskými bodkami, prípadne vznikli veľké zliate machule. Dokonca sme sa stretli aj s prípadom, kde klient mal už pokazené tetovanie z inej prevádzky, a predtým ako prišiel k nám na konzultáciu, skúsil ešte šťastie v inej prevádzke v Bratislave, kde mu za vidinu ďalšieho príjmu urobili ďalší zbytočný zásah, ktorý vôbec ničomu neprospel, keďže výsledok bol už aj tak katastrofálny a namiesto eliminovania pigmentu mu tá prevádzka ešte pridala ďalší. Toto nám príde ako niečo neskutočné!!! “Za každú cenu príjmime peniaze a potom je nám už jedno, že s tým bude klient takto žiť” - asi toto si povedia “kliniky”, ktoré polujú len po zisku :(


Nešťastné výsledky zo zahraničia:






Žiaľ, stáva sa nám veľmi často, že k nám prídu klienti s takýmito výsledkami, ale my im v tomto štádiu žiaľ pomôcť už nevieme...


IŠLI BY STE K TATÉROVI / ZUBÁROVI / LEKÁROVI / PLASTICKÉMU CHIRURGOVI, KTORÝ MÁ IBA 1-3 DNÍ ŠKOLENIA?

Predtým ako sme my začali, sme absovovali v zahraničí dve individuálne profesionálne školenia, niekoľko online školení v rôznych spoločnostiach, aby sme mohli rozšíriť skúsenosti a pohľad na tematiku a potom nasledovali mesiace skúšania, skúšania a skúšania, kým sme neboli pripravení vykonávať SMP našim klientom.


Keďže sa mikropigmentácia pokožky hlavy v priebehu rokov stáva čoraz populárnejšou, ľudia vnímajú SMP ako spôsob, ako ľahko zarobiť peniaze. Aj vo svete ako aj v našich končinách vidíme neskúsených odborníkov, ktorí práve ukončili pár dňový školiaci kurz v SMP (či dokonca len pár hodinový). Potom sa propagujú ako najlepší svetoví SMP artisti (niektorím ľuďom chýba trochu pokory). Avšak žiaľ pre klientov, ktorí si neurobili aspoň menší prieskum, toto ošetrenie môže dopadnúť nedobre - so škvrnitými, nerovnomernými, veľkými bodkami, fľakmi, ako aj s veľmi neprirodzenými výsledkami.

A keď nemajú svojich vlastných klientov (alebo len zopár), tak dokonca po pár dňovom školení idú propagovať samých seba ako skúsených trénerov SMP a robia kurzy (no netušíme, čo ich tam učia)...

Dokonca vidíme prípady, kedy “vypúšťajú von” cudzie práce zo zahraničných kliník (prevádzok), alebo si stiahnu fotky z Pinterestu. No jednoducho hrôza.

Je to zavádzanie a klamstvo a nemalo by jednoducho existovať - je nám ľúto hlavne klientov, ktorí na to naletia aj za vidinou lacnejšej ceny.


Samozrejme nechceme hádzať všetkých SMP artistov do jedného vreca :). Všade vo svete sú aj nesmierne talentovaní, ale teda aj “neodborníci”, ktorí to robia len pre peniaze, alebo žiaľ im chýba prax ako aj estetické cítenie (toto je dôležité napr. pri kreslení prednej línie k danému typu tváre a pod.)

Spýtajte sa sami seba, či by ste išli do prevádzky, ktorá vykonáva trvalé ošetrenie na vašom tele, ak tam pracuje človek, ktorý absolvoval iba napr. 3-dňový tréningový kurz? Áno, klasické tetovanie na tele (v prípade, že sa nejakým spôsobom pokazí, alebo sa vám nepáči), možete schovať pod oblečením, ale mikropigmentáciu pokožky hlavy len tak neschováte, jedine, že máte aj prácu, kde vám dovolia neustále nosiť na hlave šiltovku alebo čiapku.

Chápeme, že noví začínajúci SMP artisti musia niekde začať (aj my sme raz začínali), ale pár dní tréningu nie je vhodný začiatok do úspešného podnikania s dlhodobým fungovaním.


UROBTE SI PRIESKUM

Posolstvom tohto článku je: urobte si rozsiahli prieskum, a to ešte oveľa skôr, ako si vyberiete svoju kliniku na SMP.


Naše SCALP TATTOO STUDIO si svoju povesť nevybudovalo náhodou, sme najdlhšie fungujúcou prevádzkou na Slovensku, máme za sebou veľký počet spokojných klientov a snažíme sa urobiť aj niečo navyše, aby sa celý proces ošetrenia stal príjemným, profesionálnym a život meniacim zážitkom.


Marek a Boris

SCALP TATTOO STUDIO

85 views

Recent Posts

See All
bottom of page