top of page
Search
  • Writer's pictureBoris & Marek

3 hlavné dôvody straty vlasov a prečo prichádzame o vlasy

Máte rôzne možnosti ako zmierniť, zmeniť stav straty vlasov. Na každý spôsob môže fungovať iné riešenie. Ak pre Vás niektoré nieje vhodné, stále máte možnosť, vybrať si iné. Prečo však o vlasy prichádzame?

Predčasná plešatosť je poväčšine pripisovaná génom a dedičnosti, avšak nielen tie, ale aj rôzne iné vplyvy spôsobujú, že o vlasy prichádzame skôr. Chcete vedieť viac? Čítajte ďalej.


hair tattoo micropigmentation
scalp micropigmentation SMP

photo internet Fakty:

  • viac ako 85% mužov okolo 50tky vie čo je strata vlasov, mnohí muži začínajú strácať vlasy už oko 21 roku života

  • nosenie čiapok pomáha k vypadávaniu vlasov - odpoveď je NIE, rovnako ako ani častejšie česanie, alebo prehrabávanie sa rukami vo vlasoch

  • fajčenie má vplyv na mnoho zlého, rovnako aj spojitosť s vypadávaním vlasov

  • strata vlasov nemusí vôbec znamenať pre Vás zdravotný problém, iba estetický

  • ak už o vlasy prichádzate neverte zázračným produktom na rýchly nárast, či obnovu už stratených vlasov, radšej sa poraďte so svojim dermatológom

  • s plešatosťou mužského typu má čo dočinenia hormón DHT, ktorý natoľko zmenšuje vlasové folikuli až v nich nedokáže rásť žiadny vlas

  • aj príčesky potrebujú svoju údržbu, ktorá je náročná aj finančne ak chcete aby pôsobili prirodzene

Používanie veľkého množstva chemických produktovVšetky tie reklamy s úžasnými účesmy či už v televízii alebo v časopisoch, ktoré vyzerajú na modelkách a modeloch dokonale nás nútia denno denne používať príliš veľké množstvo chemických zložiek vo vlasovej kozmetike (šampóny, kondicionéry, vodičky, masky, oleje, tužidlá, gély, laky, farby,...). A to vlasom a ani vlasovej pokožke dobre nerobí. Farbenie, odfarbovanie, používanie produktov a tepla (fénov) môže tiež spôsobovať zápaly korienkov a padanie vlasov. To, že pokračujete v používaní takýchto produktov môže mať dlhodobý vplyv na pokožku a stálu stratu vlasov.

Nezdravý životný štýl

Toto platí zrejme viac pre ženy ako pre mužov, ale aj my muži sme obeťami. Síce muži nemajú gynekologické problémy, ale môžu mať hormonálne, viac však škodí napríklad nezdravé stravovanie a konzumácia alkoholu. Slabé črevá nepomáhajú tomu aby ste mali silné vlasy. Zdravý životný štýl pomôže k pomalšiemu vypadávaniu vlasov.

Nedostatok živín

V súlade s predchádzajúcim bodom, ak trpíte poruchami prijímania potravy, ako je anorexia, alebo sa dostanete do pasce diét, začnete strácať dôležité živiny z tela a vlasov následne. Nedostatočné množstvo bielkovín, vitamínov a minerálov môže spôsobiť slabosť koreňov a nakoniec viesť k vypadávaniu vlasov a plešatosti. Množstvo liekov, aj vitamínovMnohé lieky majú rôzne vedľajšie účinky, patrí tam i vypadávanie vlasov. Rovnako škodlivé aj aj vysoké množstvo vitamínu A, ako aj nedostatok bielkovín. To sú najčastejšie príčiny plešatosti u mužov iných ako gény a vek, samozrejme. Ale skutočná otázka je, ako s tým zaobchádzať? Príznaky plešatosti môžu byť frustrujúce a nepríjemné a pôsobia ako ťažké rany na sebadôveru. Existujú však spôsoby, ako sa s tým vyrovnať.

  1. Zničte tie chemické výrobky a vymeňte ich za niečo organickejšie.

  2. Môžete sa rozhodnúť pre transplantáciu vlasov, ale to by vás stálo veľa peňazí. A zároveń efekt vôbec nemusí byť taký pekný ako si predstavujete. Najhoršou nevýhodu je však to, že dlhodobo budete musieť brať lieky, ktoré budú držať korienky nasilu v pokožke. Na priek tomu môže aj viac ako polovica vlasov vypadať, telo ich nemusí prijať.

  3. Jednou z novších možností je tzv. "hair replacement", co je vlastne tupé, ktoré si chodíte dávať pravidelne lepiť na hlavu. Je to nákladný proces, keďže musíte ísť do zahraničia, pravidelne každý mesiac na prelepenie, oholenie časti hlavy a strihanie inej časti hlavy.

  4. Najjednoduchší a najlacnejší spôsob, ako bojovať proti predčasnej plešatosti, je zvoliť si najlepšiu procedúru mikropigmentácie pokožky hlavy. A tú pre Vás ponúkame my. Oproti predchádzajúcim dvom stojí málo ale výsledok je skvelý. Nakreslíme Vám novú vlasovú líniu a vyplníme prirodzenou pigmentáciou, aby ste získali prirodzený vzhľad vlasov. Ide o prirodzené riešenie, používame organický pigment, ktorý sa namieša tak, že zodpovedá tónu pleti a farbe vlasov. Následný starostlivosť je jednoduchá. Opätovné dotetovanie sa vyžaduje podľa vlastného uváženia za dva/tri a viac rokov, v závislosti od toho na ako dlho prijme pigment Vaše telo. Ale môžete si byť úplne istí procesom mikropigmentácie pokožky hlavy, pretože zostáva počas dobrých štyroch rokov.

Toto je naša odpoveď. Ak Vás zaujali informácie o mikropigmentácii, prečítajte si ďalšie články, informácie, pozrite fotky, vidá a v prípade otázok sa neváhajte objednať na bezplatnú konzultáciu.


Tešíme sa na stretnutie s Vami :)

Boris a Marek - SCALP TATTOO STUDIO

131 views

Recent Posts

See All
bottom of page